torsdag 24 december 2009

GOD JUL!

Önskar Er Alla en mysig o fröjdefull Jul!
Kram Mia, Perra, Armani & Jaycie
** **
* * ** ****
**************
*************
*******
***
*
Öppnade dagens tidning (arbetarbladet) och fick syn på ledaren, på sid 3, det måste ha funnits någon anledning till det, för den var ju så himla bra. Nu kommer jag att kopiera lite av det som stod skrivet, författare; Björn Ranelid.
Om Människan
Om människan vetat hur fri hon är, så hade hon darrat som en hund inför en jordbävning. Du bör inte färdas långt för att finna ett mirakel, ty det finns inom dig.
Den mest spridda sjukdomen i världen idag är ensamhet och mot den finns inte medicin eller vaccin.
En av tre människor i världen idag är statistiskt sett antingen kines, indier eller afrikan. Du har inte bestämt var och när du föds och vem som är din fader och moder. Dessa humanistiska axiom kan ingen med rätta bestrida och förneka och de är initialen till det mänskliga livet.
Alla barn är fullkomliga i sig och de kan inte göras större eller mera värdefulla genom ära, berömmelse eller pengar.
Varje människa existerar i endast ett exemplar och när hon är borta kan hon inte ersättas av någon annan.
Alla levande varelser i världen delar på vatten, luft och jord och dessa kan inte bytas ut.
Ingenting kan ersätta syret i människans hjärna och ingen kan leva utan vatten en längre tid. Om sammansättningen i luften som vi andas ändrades för mycket skulle vi inte kunna existera på jorden.
Människans hjärna väger ungefär 1400 gram- Den har skapat alla maskiner, böcker, konstverk, byggnader och uppfinningar i världen. Ordet är fullkomligt viktlöst, men det har aldrig varit viktigare än vad som det är i dag. Påven i vatikanstaden, den amerikanska presidenten och talmannen i alla rikdsdagshus och parlament klarar sig inte utan det.
Christer Fuglesang har färdats en nanosekund ut i evigheten med hjälp av en maskin och försynen, men van Gogh, Rembrandt, Astrik Lindgren och Carolina Klüft klarade sig med hjälp av kroppen och en själ som var fullkomligt viktlös.
Allting som gör dig, mig och oss till människor väger och kostar ingenting.
Dessa kvaliteter är helt immuna mot varje form av teknologiska uppfinningar. Inga maskiner i världen kan ersätta människan när hon längtar, önskar och beter sig mot andra individer.
Om du mister ordet i tal och skrift, så definieras du i förhållande till det som du saknar och inte längre har i din makt. Ordet färdas med ljusets hastighet i trettio tusen mil i sekunden. Det ligger blickstilla på ett papper och väntar på din blick. Genom människans öga uppstår det från döden.
Nobelpristagarna i fysik, kemi och medicin kan inte förklara kärlek, skratt, gråt, glädje och sinnlighet. Den mest avancerade datorn i världen kommer aldrig att bli förälskad, gifta sig, sörja eller längta. Det gäller idag och i all framtid.
Det är ingen brist, utan en seger för den gåtfulla och märkliga människan.
Det mänskliga ögat förmår inte ta in och återge verkligheten utan hjälp av hjärnan. Handen, foten, nervcellen och synapsen är mästerliga i sig och kan- aldrig i en ful*lgod* mening ersättas av en robot.
Varje sekund av d+itt vakna och sovande dygn pågår ett tystlåtet och mirakulöst universum innanför din hud som du inte behöver ägna en tanke så länge det fungerar.
Inte föränn du mister din syn, hörsel eller en hand och ett öga blir du varse vad du burit i ditt liv utan att ägna dessa organ och kroppsdelar särskilt många tankar genom åren.
Den osynliga verkligheten är alltid och överallt mera väsentlig och avgörande för den mäsnkliga sam- och framtiden än vad den synliga är.....
Åter igen, God Jul och var rädda om Er & varandra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar